29 april 2011
Theo & Louis Koninklijk onderscheiden!

De verjaardagsborrel (50 Years Apéritif) was in eerste instantie bedoeld om de oprichtingsdatum van DRJV Arrêche op van 25 april 1961 te memoreren. Een mooie aanleiding om alle (oud-)leden, (oud-)instructeurs, klanten en relaties uit te nodigen en het bestaan van 50 jaar Manege Den Toom en Arrêche te vieren. Dat dit samenviel met de jaarlijkse Lintjesregen was natuurlijk niet geheel toevallig!

De lustrumcommissie en vrijwilligers (o.a. bouwteam SGW) hebben een sterk staaltje van samenwerking laten zien. Op donderdagavond werd de binnenmanege omgebouwd tot een feestelijke ontvangstruimte met prachtige bloemstukken(met dank aan Kees Ros), wapperende vlaggen en houten vloer. De hapjes waren door leden van Arrêche gemaakt. Heerlijke soep, verse eiersalade, quiches en zalige wraps met zalm en salami.
Tijdens de receptie waar bijna 400 mensen waren, werden er toespraken gehouden door Willem Bakker, voorzitter Arrêche, Frits Naafs, burgemeester Utrechtse Heuvelrug, Wilfred Franken, directeur FNRS en Anthony Lisman namens de leden van Arrêche. Mooie woorden en nog een speciaal dank voor de redactiecommissie die bezig is met het maken van het lustrumboek. Wilfred Franken had nog een speciale verrassing voor Theo; hij ontving het erelidmaatschap van de FNRS voor zijn bewezen diensten. Zie hier Theo's dankwoord.

Na het officiële gedeelte werden de gasten uitgenodigd naar de buitenmanege voor twee spectaculaire shows. Bert van Bokhorst en Sabine van der Kolk reden een pas-de-deux op twee Friese dekhengsten van de familie Both. Wat een prachtig gezicht; al die wapperende manen en glunderende gezichten. Daarna kwam Bob van Asselt met zijn vierspan de baan in. Hij gaf een bijzondere demonstratie van de mensport. Het werd pas echt spannend toen hij liet zien waar hij met zijn paarden toe in staat is. Schuin door de bochten en het zand vloog om je oren! Als extraatje reed hij een ereronde met Theo en Louis die zich goed moesten vasthouden. Judith den Toom bedankte alle aanwezigen en zei dat deze dag alle verwachtingen had overtroffen. Hiermee sloeg ze de spijker op z’n kop!

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash..

1

AD/Utrechts Nieuwsblad, 30 april 2011

De Kaap/Stichtse Courant, 5 mei 2011