Night at the Auction ~ Lustrumveiling

12 februari 2011

Op zaterdag 12 februari 2011 staat vanaf 20.00u de eerste lustrumactiviteit gepland: een veilingavond met hippische en andere kavels (veiling-objecten) waarvan de opbrengst ten goede komt aan het lustrum. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een catalogus van producten die medio januari op de website een voorproefje geeft. De avond heeft een feestelijk gala-tintje; 'with a touch of gold'! Diverse sponsors brengen veilingstukken in die op ludieke wijze geveild zullen worden. De veilingkaarten kosten €15,- per stuk en zijn zowel aan de bar als via de website te bestellen. Het toegangsbewijs geldt tevens als persoonlijke biedingskaart. Tijdens de veiling word je gefêteerd op lekkere hapjes en drankjes. Na afloop van de veiling is er nog een spetterende after-party.

Catalogus

Hier volgen de eerste veilingobjecten in willekeurige volgorde. Begin februari volgt hier de complete lijst (tevens downloadbaar), met de vastgestelde volgorde van de kavels. Vergeet geen kaarten te bestellen!

Zitles aan de longe door Louis den Toom

Wie droomt er niet van? Weer eens ouderwets je zitbeenknobbels (wat?) voelen. Met meer dan 50 jaar ervaring kan Louis als geen ander je de basisprincipes van goed paardrijden bijbrengen. Deze unieke privé-les biedt je de kans  om te laten zien wat je als ruiter waard bent.

Privéles door Theo den Toom

Maak zelf je keuze: een off-the-road buitenrit of een dressuurles waar Sjef Janssen nog een puntje aan kan zuigen. Je moet wel een beetje eelt op je ziel hebben om dit aan te kunnen!

Springles door Frederik den Toom

Leer de kneepjes van de durfal himself. Hij weet als geen ander waarom afwisseling zo belangrijk is voor mens en paard. Een changementje moet er toch inzitten!

Doos sigaren van Tabaksspeciaalzaak Gerritse (Vic & Annet) uit Driebergen

De enige echte met de goedkeuring van de KDPV! Van bolknak tot damessigaartje.

Originele ‘pecunia ‘ boom

Kwekerij Darthuizen uit Leersum stelt deze enige echte geldboom ter beschikking. Als je genoeg investeert in dit groene kapitaal, dan groeit het geld je straks op de rug!

Antieke cane voor dames te paard

Familie Riedlin heeft dit ‘extra been’ voor dames te paard ingebracht. Altijd handig bij shows die nog in het verschiet liggen dit jaar!

Antares hoofdstel + halster (t.w.v. 400 euro)

Een prachtig hoofdstel + bijpassend halster  voor elke paardenliefhebber! Aangeboden door oud-manegeruiter Caroline Smit. Een item voor de echte liefhebber!

Twee zakken paardenmuesli (t.w.v. 30,-)

Anita Breeschoten van de Paardenschuur uit Leersum pakt uit. Wie wil zijn paard niet extra verwennen in dit lustrumjaar?

Twee paardenhalsters (t.w.v. 30,-)

Anita Breeschoten van de Paardenschuur uit Leersum biedt ook nog twee prachtige halsters aan om de lustrumkas te spekken. Altijd handig!

Twee prenten met militaire afbeeldingen

Ingebracht door trouw lid Emilie en Cornick d’Abo. Staat mooi in elke huisinrichting. Wie biedt?

Jachtprent

Hans en Kees de Koning schenken een echte Israels die elke ruiter moet aanspreken. Voor echte liefhebbers!

Artikelen van Alles Papier (t.w.v. 125,-)

Exclusief ontwerp voor mooie hebbedingetjes, zoals waterfles, kalender, inspiratieboek, notitieboek, agenda. Leuk om cadeau te geven!

Waardebonnen voor personal trainer (t.w.v. 99,- elk)

Slim Body Centre uit Amersfoort biedt twee waardebonnen aan. Hiermee kan elke ruiter zijn of haar conditie opkrikken onder leiding van fanatieke personal trainer. Het is ook mogelijk om deze waardebon met je eigen rijclubje in te leveren. Organiseer je eigen ‘bootcamp’ (lekker trainen in het Kaapse Bos).

Pannenset of iets dergelijks

Het Kookpaleis uit Driebergen leert je professioneel koken.  Een echte aanrader!

Handgemaakte jachtzweep

Hans Rekers van de ZOC kent de kneepjes van het vak en het dit unieke exemplaar gemaakt. Alleen voor de echte jachtruiter!

Workshop ‘spiegelen met paarden’ (t.w.v. 650,-)

Coach en trainer Martijn van Kooij van Orange Feeling uit Driebergen helpt ruiters  te kijken naar hun eigen houding en welke effecten dit teweeg brengt bij paarden. Wie brengt wie in beweging?

Make-over en restyling (t.w.v. 75,-)

Top visagiste en haarstyliste Natalie Putter-van Eijk uit Amersfoort (ook werkzaam aan Kappersacademie Amersfoort) tovert je om tot een oogverblindende verschijning, zodat je op en tot op het lustrumbal verschijnt. Knippen en kleuren met topproducten van L’Oreal.

Fotoreportage (t.w.v. 100,-)

Investeer in uw fotografisch geheugen!  Wat moet vastgelegd worden voor het nageslacht? Welk paard mag er niet vergeten worden. Fotograaf Jos Krediet maakt foto’s zoals je ze nog nooit gezien hebt. Fotosessie van 2 uur op nader te bepalen tijd.

Biografie Totilas

Een prachtig naslagwerk van een ware kampioen. Om nog een keer na te zwijmelen.  Ingebracht door Haico en Wankie de Boer.

Twee paar ‘UGS’ voor haar (maat 40 en 41 t.w.v. elk  325,-) + ‘UGS’ oorwarmers (t.w.v. 80,-)

Echte merklaarzen die origineel uit Australië komen. Als je ze eenmaal aan hebt, doe je ze niet meer uit. Niet sexy, maar wel lekker! Aangeboden door Brigitte Niedenzu van modewinkel SolloSoll in Zeist.

Bronzen beeld

Kunstenares Jacqueline van der Veer uit België maakt prachtige bronzen beelden van beroemde paarden. Arjan Teeuwissen met Olympic Goliath, wereldkampioen Totilas, noem maar op. Zij biedt een van haar beeldjes aan ter veiling.

Springclinic voor zowel manegeruiters als semi-profs

Meermalig Nederlands kampioene ZZ-springen Richard Kapteyn begeleidt 4 personen tijdens een springclinic over de hoogste oxers. Wie durft? Ook geschikt voor manegeruiters.

Kiloknaller lustrumkoekjes

Onze bakker maakt het lekkerste banket en gebak. Voor het lustrum zijn speciale koekjes gebakken.  Een heel blik vol.

Verjaardagstaart met lustrumlogo

Arrêche-lid Anne Vernooij maakt fantastische taarten van marsepein. Te mooi om op te eten, maar als het echt moet. Een prachtige verjaardagstaart voor 29 april as.

Champagne sabel

Drankenspecialist Rogier de Mol Driebergen viert mee in onze feestvreugde. Wie genoeg biedt krijgt een gratis fles prosecco erbij. Wie durft?

Hand van de schone jonkvrouwe

Tijdens de familiepicknick op Landgoed vindt er een spectaculair riddertournooi plaats. Van welke schone jonkvrouwe wordt om de hand gestreden? Wie gaat er winnen: ridder Wilhelm met zijn wapperende manen of de woeste ridder Roderick? Welke man durft het aan om de eer van zijn vrouw in te zetten?

Hotelovernachting Hotels van Oranje

De directie van Hotels van Oranje uit Noordwijk stelt een super-de-luxe weekendarrangement ter beschikking. Bubbelbad, sauna; alles erop en eraan. Lekker uitwaaien aan zee!

Een kilo geluk

Een hoefijzer brengt geluk zeggen ze. We hebben een aantal vergulde exemplaren met het lustrumlogo weten te bemachtigen. Wie biedt?

Twee pakketten deken + dekje met lustrumlogo (t.w.v. 300,-)

Anita Breeschoten van De Paardenschuur uit Leersum biedt deze prachtige spullen aan met borduring door Van de Waerdt Textiel uit Doorn. Een blijvende herinnering aan het lustrum!

EZvdM-buitenrit

De Keizerlijke Doornsche Polo Vereniging (KDPV) biedt een unieke kans aan. Welke jonge dame wil onder begeleiding van zoveel viriele mannen de rit van haar leven meemaken? Of welke man heeft genoeg ballen om deze maandelijkse heldenrit uit te zitten?

Zelfgemaakte hindernis

Nooit meer discussie of je nu wel of niet met je logo op een SGW-hindernis staat. Laat je eigen naam of logo schilderen op een handgemaakte hindernis.

‘Dukken’ met Theo

Whatever this may be…

Modebon (t.w.v. 250,-)

Josephine & Co is een modern merk voor de jonge, actieve vrouw. Sponsor Van der Mark uit Doorn biedt een cheque aan ter waarde van 250,-

Bewaarexemplaar Playboy

Uniek exemplaar van een beschaafd mannen (1 augustus 1986) met een reportage vol ‘natuurschoon’. Voor de echte liefhebber!

Helicoptertocht

De techniek staat voor niets. Wie stapt er in?

Stropdas KDPV

Wie wil deze strop?

DVD Omgaan met paard en pony

Unieke beelden van een nog jonge Theo en rijdende leden van Manege Den Toom. Leuk voor later!

Antiek haardstoeltje

Afkomstig van lid van verdienste Jan Dalhuijsen. Garantie voor mooie momenten bij een open haard! Herinneringen ophalen van 50 jaar Manege Den Toom.

Hometrainer

Wil je geen personal trainer en ben je meer een kilometervreter? Dan is dit wat voor jou! Afkomstig van de zolder van Jan Dalhuijsen. Hij komt hem thuis afleverenJ.

Cadeaubonnen (t.w.v. 25,- per stuk)

Ruitersportzaak Bakker uit Hilversum heeft 4 cadeaubonnen ter beschikking gesteld om zelf je keuze te komen maken. Zij feliciteren ons van harte met het lustrum.

Authentieke drankfles voor overlevingstochten te paard.

Uitgetest tijdens KDPV-buitenritten door ere-lid Theo den Toom. Hij draagt dit unieke stuk nu over aan volgende ‘survivor’.

Boek met paardenrassen van Eerelman

Prachtig bewaarexemplaar voor de echte paardenliefhebber dat zijn geld meer dan waard is.

Antieke bel (met klepel) in paardenuitvoering

Echte bric-a-brac! Voor een prikkie te koop op onze enige en echte lustrumveiling!

Serie schilderijtjes met paardenafbeeldingen

Theo den Toom heeft zijn zolder opgeruimd en kwam deze pronkstukken tegen. Voor hetzelfde geld heb je een topstuk in handen. Wie biedt?

Eerste exemplaar lustrumboek

Een waar levenswerk met een lach en een traan. Op dit moment wordt de laatste hand aan dit boek gelegd. Wie wil dit unieke exemplaar bemachtigen?

Twee topkaarten voor De Toppers in Concert 2011

Wie wil zich meten aan het glittergehalte van Geer & Goor en Jeroen & Rene? Lekkere meezingavond aangeboden door Frederik den Toom en Dennis van der Haagen.

Antieke ringsteek-lansen

Deze echte wannahaves zijn aangeboden door voorzitter Arrêche himself, Willem Bakker. Waarschijnlijk durft hij zelf de strijd niet aan op de familiedag. Wie laat zien hoe het moet en wie is onze eigen ridder-te-paard?

Origineel exemplaar van kinderboek ‘Mist’

Schrijfster Greet Beukenkamp biedt dit boek aan dat zich afspeelt op onze manege. Leuk voor uw kinderen of kleinkinderen.

Afbeelding van schilderij ‘Dansende paarden’

Kunstenaar Bert van Bokhorst heeft dit schilderij gemaakt dat jaren de cover van het Arrêche-boekje heeft gesierd. Nu de kans om dit kunstwerk thuis aan de wand te hangen.

Verzameling Hollandse spellen

Arrêche-lid Adriaan Bol moest zijn kamer opruimen. Vader Jaap Bol levert deze doos vol avondvullend plezier in voor het goede doel. Laat deze kans niet lopen!

Enkele bijzondere prenten

Van de hand van kunstenaar en paardenliefhebber Evert van Binsbergen. Het programma Kunst & Kitsch likt zijn handen hierbij af!

Dagje rondrijden in Bentley met privé-chauffeur (t.w.v. 450,-)

Wie wil zich niet eens de koning te rijk voelen? Laat je in vervoering brengen door deze woeste paardenkrachten. Aangeboden door George Reimus.